Oameni otraviti cu buna stiinta- poluare cu praf si fum la Otelu Rosu

0
482
Oameni otrăviţi cu bună ştiinţă- poluare cu praf şi fum la Oţelu Roşu
Oameni otraviti cu buna stiinta- poluare cu praf si fum la Otelu Rosu

Locuitorii orasului Otelu Rosu sunt tratati zilnic cu tone de praf si gaze toxice. Tratamentul nedorit provine de la Combinatul Siderurgic Ductil Steel care deverseaza noxele in atmosfera.

Cu toate ca acum doi ani, la gurile de iesire ale cuptorului au fost montate filtre pentru praf si gaze, in aer sunt deversate noxele ucigatoare. Oamenii spun ca instalatiile de desprafuire nu sunt puse in functiune fiindca consuma curent electric.
Se pare ca pentru conducerea Combinatului, la mai mare pret este valoarea curentului electric decat sanatatea celor cateva mii de locuitorilor ai orasului. Oamenii se plang ca nu pot lasa geamurile deschise fiindca praful invadeaza totul iar unii spun ca este foarte greu sa si mai respiri.
Conducerea combinatului este foarte opaca in ceea ce priveste comunicarea, dar le sare in ajutor Garda de Mediu care spune ca de fapt sunt defecte filtrele si ca lucrurile se vor remedia. In cazul in care nu se va intampla acest lucru, atunci se vor lua masuri mai dure.
Probabil cei de la Garda de Mediu au fost in concediu sau au dormit in ultimii ani si nu au vazut ca de fapt la Otelu Rosu, eliberarea noxelor in aer, este ceva obisnuit ce se intampla tot timpul.

O practica asemanatoare se poate intalni si la Combinatul siderurgic din Resita, dar in ultimul timp, aici lucrurile s-au mai imbunatatit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.