Obama nu mai vrea sa dea subventii companiilor petroliere

0
388
Barack Obama isi va prezenta planul de combatere a incalzirii globale
Barack Obama isi va prezenta planul de combatere a incalzirii globale
Obama nu mai vrea sa dea subventii companiilor petroliere

Presedintele american Barack Obama a declarat, sambata, ca SUA ar trebui sa opreasca subventionarea companiilor de petrol si sa foloseasca banii pentru energii regenerabile.

„Companiile petroliere fac profituri uriase, iar cetatenii se confrunta cu preturile de la pompa, iar noi avem in buget cheltuieli de care ne putem lipsi, aceste ajutoare nu sunt corecte. Subventiile nu sunt o masura inteligenta si trebuie sa le oprim”, a spus presdintele Obama, potrivit Washington Post

Presedintele american a facut un apel la Congres de a opri subventionarea companiilor petroliere (subventii de aproape 4 miliarde de dolari), in conditiile in care preturile la benzina au crescut cu un dolar fata de anul trecut.

Obama a adaugat ca cele mai mari companii petroliere au anuntat profituri de peste 25 de miliarde de dolari in primele luni ale anului 2011, cu 30% fata nivelul de anul trecut.

Presedintele a subliniat ca autoritatile investesc deja in energii regenerabile, precum energia solara si eoliana si ca aceste eforturi trebuie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.