Un nou proiect de educatie ecologica lansat sub marca Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec

0
319
Actiune de colectare a deseurilor electrice in judetul Ilfov
Un nou proiect de educatie ecologica lansat sub marca Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a anuntat lansarea unui nou proiect pentru educatie ecologica si comportament etic, programat pemtru intervalul temporal 20 aprilie – 10 iunie. Sub denumirea Patrula de Reciclare, acesta se va derula in 120 de unitati de invatamant preuniversitar din Municipiul Timisoara.

Astfel, fiecare dintre institutiile scolare participante in cadrul programului Patrula de Reciclare va beneficia de trei recipiente destinate colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice pentru categorii de tipul aparatelor de mici dimensiuni, bateriilor si acumulatorilor portabili.

Acesta activitate va fi completata de distribuirea pliantelor informative referitoare la colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, concepute special pentru transmiterea informatiilor legate de protectia mediului in randul copiilor si elevilor.

Personalizate in functie de grupele de varsta ale tinerilor carora li se adreseaza, acestea au fost divizate in materiale informative pentru gradinita, respectand tipologia unei carti de colorat si de poezii, alaturi de o brosura destinata elevilor cu pagini libere pentru notite si o alta pentru liceeni, structurata drept o agenda cu informatii despre colectarea deseurilor de echipamente.

Ne propunem ca prin aceasta initiativa sa ajutam copiii si elevii sa inteleaga unele dintre cauzele poluarii mediului si sa constientizeze faptul ca reducerea acesteia depinde de fiecare dintre noi. Copiii pot deveni ambasadorii unui mesaj ecologic si influentatori puternici ai celor mari si, mai mult, pot contribui direct si nemijlocit la crearea unei atitudini corecte pentrru a trai intr-un mediu mai curat, declara presedintele Asociatiei RoRec, Liviu Popeneciu.

Proiectul desfasurat in Timisoara va fi incheiat de o ceremonie, programata pentru perioada 4 – 20 iunie 2011. Din toamna acestui an, Patrula de Reciclare se va extinde si in alte localitati, aceasta fiind implementata ulterior la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.