Oficial SUA: Statele riverane Marii Negre trebuie sa se alieze pentru exploatarea hidrocarburilor

Marea Neagra are rezerve de hidrocarburi, iar statele riverane trebuie sa se alieze pentru exploatarea zacamintelor, a declarat, miercuri, la Bucuresti, Richard Morningstar, reprezentantul special pentru energie al SUA in Eurasia, la deschiderea Black Sea Energy and Economic Forum.exploatarea hidrocarburilor

„Ma voi ocupa personal de asta”, a firmat oficialul american.

El a mai afirmat ca securitatea energetica poate fi asigurata cel mai bine prin diversificarea rutelor de aprovizionare.

La randul sau, Paolo Scaroni, CEO Eni, a spus ca regiunea Marii Negre reprezinta o piata cheie pentru grupul italian si UE. El considera ca proiectele de constructie a gazoductelor Nabucco – sustinut de UE si SUA – si South Stream – dezvoltat de Rusia si Italia – sunt complementare si nu concurente.

Presedintele Traian Basescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe Morningstar, caruia i-a spus ca Romania a semnat luni un parteneriat strategic cu Azerbaidjanul, important prin prisma participarii la proiectul Nabucco.

Seful statului i-a spus oficialului american ca este increzator ca Statele Unite sunt implicate in proiectele energetice din zona Marii Negre.

Morningstar a dat asigurari in ceea ce priveste implicarea Statelor Unite in problema proiectelor energetice si in legatura cu importanta regiunii Marii Negre.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *