OMV a preluat participatia companiei germane RWE la consortiul Nabucco

0
362
OPEC se a?teapt? la o sc?dere a veniturilor din cauza “revolu?iei gazelor de sist”
OPEC se aşteaptă la o scădere a veniturilor din cauza “revoluţiei gazelor de sist”
OMV a preluat participatia companiei germane RWE la consortiul Nabucco
OMV a preluat participatia companiei germane RWE la consortiul Nabucco

Grupul de petrol si gaze austriac OMV a cumparat participatia de 16,7% a companiei germane RWE in consortiul Nabucco, al carui obiectiv este transportul de gaze naturale din regiunea Marii Caspice catre Europa.

ING Economii iti ofera o dobanda 6% p.a. pe primele 4 luni pentru visurile tale.

Un purtator de cuvant al OMV a confirmat tranzactia, fara sa dea detalii financiare despre aceasta, potrivit cotidianului austriac Der Standard. Participatia a fost preluata de OMV la inceputul lunii martie, a spus reprezentantul grupului austriac, scrie Mediafax.

„Puteti fi siguri ca aceasta nu va fi structura finala a actionariatului”, a spus un purtator de cuvant al OMV, citat de Reuters.

O decizie privind alegerea unui gazoduct pentru transportul de gaze naturale din Azerbaidjan catre Europa este asteptata in urmatoarele luni. Nabucco concureaza cu Trans Adriatic Pipeline pentru livrarea gazelor azere.

RWE a anuntat inca de anul trecut ca analizeaza implicarea companiei in proiectul Nabucco, iar la sfarsitul anului 2012 a informat ca va parasi consortiul, urmand sa negocieze vanzarea actiunilor catre OMV.
Prin preluarea actiunilor RWE, OMV ajunge cel mai mare actionar al companiei, cu o participatie de 33,34%. Restul actionarilor Nabucco International au participatii de cate 16,67%.

Actionarii Nabucco au semnat in ianuarie un acord de cooperare, precum si un acord de optiuni de subscriere si de finantare, cu actionarii campului gazeifer Sah Deniz. Acordul prevede ca SOCAR, BP, Statoil si Total ar putea finanta in comun dezvoltarea Nabucco conductei si ar putea primi jumatate din actiuni.

Nabucco ar urma sa aduca gaze din zacamantul Sah Deniz si sa le vanda pe piata europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.