OPEC nu vrea sa mareasca productia de petrol

0
333
Producatorii de petrol din OPEC, venituri record de peste 1.000 mld.$ in 2012
OPEC nu vrea sa mareasca productia de petrol

Ministrii din tarile OPEC au anuntat ca nu e nevoie sa mareasca productia de petrol chiar daca pretul se apropie de cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, iar un pret de peste 100 de dolari pe baril ar mari inflatia.

Sauditul Ali al-Naimi, cel mai influent ministru al Petrolului din OPEC, a afirmat ca inca este multumit de pretul de 70-80 de dolari pe baril, asa ca nu va avea loc o noua intalnire a grupului inainte de iunie 2011, informeaza Reuters.

Ministrii OPEC se intalnesc la Cairo in acest weekend pentru a discuta despre productia si preturile petrolului, dar nu va fi luata nicio decizie.

Singurul care are in vedere o noua intalnire inainte de iunie 2011 este ministrul irakian. Acest lucru ar urma sa se intample daca se vor schimba conditiile de pe piata, dar nu va fi vorba de preturi, spune el. Motivul pentru care numarul intalnirilor dintre membrii OPEC a fost limitat este limitarea tulburarilor pe pe piete, a explicat ministrul irakian.

Pretul petrolului a crescut cu 30% de la minimul anului, atins in luna mai, iar tarile importatoare sunt ingrijorate ca acest lucru ar putea afecta revenirea economica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.