Operatorul de telecom RCS&RDS continua achizitia de parcuri solare

Operatorul de telecom RCS&RDS continua achizitia de parcuri solare
Operatorul de telecom RCS&RDS continua achizitia de parcuri solare

RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, continua seria achizitiilor pe piata energiei solare, ultima companie preluata, Novitas Electro, avand in dezvoltare un proiect de 4 MW, in valoare de 6,2 de milioane de euro in Bihor.

RCS&RDS ajunge astfel la un portofoliu de 7 parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW care inseamna investitii de peste 36 milioane de euro, potrivit informatiilor disponibile. Ultima achizitie a avut loc la mijlocul lunii iunie cand RCS&RDS a preluat controlul asupra companiei Novitas Electro, detinuta de doua persoane fizice din Bihor, Carmen Popa si Valentin Micoriciu, potrivit datelor publicate in Moni­torul Oficial.

Primul pas facut de Teszari in domeniul energiei solare a fost la finele anului trecut, omul de afaceri continuandu-si campania de achizitii chiar si in ciuda modificarilor legislative. RCS&RDS a avut anul trecut afaceri de 459 mil. euro si un profit net de 20 mil. euro.

Potrivit celor mai recente date publicate de Trans­electrica, la finalul lunii iunie in Romania functionau parcuri solare de circa 378,5 MW, echivalenul unor investitii de aproape 600 de milioane de euro. Saltul facut de domeniu este semnificativ daca se ia in considerare faptul ca la finalul anului 2012 in Romania se produceau numai 49 MW in proiecte solare, iar in 2011 era un singur megawatt.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente