Opt parcuri fotovoltaice sunt deja functionale in Bihor

0
1323
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomure?
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomureş
Afaceri verzi in Bihor
Afaceri verzi in Bihor

Investitorii „au prins gustul” energiei regenerabile, fapt pentru care parcurile fotovoltaice au inceput sa rasara pe tot mai multe campuri din Bihor. In prezent, opt astfel de parcuri sunt deja functionale in Bihor.

Potrivit Agentiei de Protectie a Mediului Bihor, la aceasta institutie sunt inregistrate 17 documentatii pentru amenajarea de parcuri solare fotovoltaice. Pentru acestea s-au emis decizii ale etapei de incadrare, etapa necesara pentru obtinerea autorizatiei de construire. In aceasta situatie se afla parcurile de la Petreu, Voievozi, Gepiu, Salard, Sacueni, Livada, Chiribis, Chislaz, Rosiori, Marghita si Spinus. In a doua etapa, la finalizarea constructiei, titularii sunt obligati sa solicite autorizatia de mediu. In aceasta situatie avem deja opt parcuri: Lotus Center – Oradea (23.000 mp), Rezident Solar – Les (65.000 mp), Sez Trade – Voievozi, Petca Max Oradea, West Sem Power – Olcea, DMT Solar – Husasau de Tinca, Delalina din Gepiu, Solar PV Energie din Salard.
Parcul de la Salard se intinde pe 81.400 mp, pe care s-au instalat 15.140 module de panouri fotovoltaice. „Puterea instalata a parcului de la Salard este de 4 Megawati. Energia solara captata se transforma in energie electrica, care este vanduta in SEN. Din cele 15.140 de module, aproape 4.000 de bucati au o putere nominala de 240 W/bucata, iar restul 245 W/bucata”, a precizat Loredana Tart, purtatorul de cuvant al APM Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.