Organismele modificate genetic imbolnavesc ficatul

1
412

Consumul de organisme modificate genetic din pesticide poate duce la aparitia cancerului, a bolilor nervoase si poate avea efecte asupra sistemului imunitar, a declarat, ieri, la Bucuresti, profesorulGilles Eric Seralini, specialist in biologie molecularala Universitatea Caen din Franta.

Omul de stiinta francez a dat publicitatii rezultatele unor studii independente realizate de o echipa de cercetatori in care se arata ca un soarece de laborator care a consumat timp de opt luni soia modificata genetic a avut disfunctii ale celulelor hepatice si ale celulelor testiculare. Potrivit testelor de laborator, consumul porumbului modificat genetic tratat cu insecticide duce la aparitia anumitor semne de toxicitate la rinichi si ficat.

„In ceea ce priveste femelele, am constatat o crestere a cantitatii de zahar si grasime din sange. De asemenea, s-a observat cresterea in greutate si faptul ca ficatul lor se mareste”, a mai aratat profesorul Gilles Eric Seralini.

Studiile arata ca soarecii masculi pierd in greutate si prezinta sensibilitate sporita a rinichilor si anumite dezechilibre ale ficatului. Pe langa efectele negative asupra sanatatii, organismele modificate genetic sunt un factor important de poluare genetica pentru mediu. Profesorul Seralini a declarat ca firmele ce produc organisme modificate genetic pastreaza secrete studiile facute de cercetatorii indepedenti.
Rezultatele studiilor prezentate ieri au fost obtinute numai in urma unui proces castigat in justitie. (Andreea Ofiteru)

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.