Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus pe lista tulburarilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul si iubirea

Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus pe lista tulburarilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul si iubirea

Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat o lista extinsa cu tulburari si afectiuni psihice de natura sa fie tratate de medicul psihiatru, incluzind la categoria afectiuni dieta cu alimente crude si vegetarianismul, relateaza portalul MedVesti, citat de Agerpres. Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afectiune a fost cazul unei familii din orasul Malaga (Spania), care se hranea doar cu alimente netratate termic si si-a adus copiii in stare de coma. Micutii au putut fi salvati doar datorita vecinilor care au chemat la timp salvarea. Parintii copiilor au fost trimisi la tratament obligatoriu intr-o clinica psihiatrica si le-a fost interzis sa-si mai vada copiii.

Cu toatea acestea, Asociatia americana a nutritionistilor nu impartaseste pozitia radicala a OMS privitor la hrana vegetariana. In conditiile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sanatate si poate asigura organismului cu toate elementele necesare.
Anul trecut, pe lista afectiunilor care pot fi tratate pe cale medicala, OMS a inclus iubirea. In schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburari pshice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *