Parc fotovoltaic pe 7,5 hectare in comuna brasoveana Mandra

Constantin (MADR): Pe terenurile arabile nu va mai fi permisă amplasarea de panouri fotovoltaice
Parc fotovoltaic pe 7,5 hectare in comuna brasoveana Mandra
Parc fotovoltaic pe 7,5 hectare in comuna brasoveana Mandra

Compania ESP Rom One SRL va investi 7,5 milioane de euro in constructia in comuna Mandra a unui parc fotovoltaic care se va intinde pe o suprafata de 7,5 hectare. Parcul va avea o capacitate de 5MW.

Germanii au in plan ca pana in 2018 sa dezvolte parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 200 de MW, cate 50 de MW in Romania, Polonia, Canada si Chile.

Compania ESP Rom One a fost fondata de germanii de la ESP European SunPower Verwaltungs-GmbH, cu sediul in Bad Neustadt, si apoi vanduta unui investitor care va construi efectiv parcul. De altfel, practica este adesea folosita de companiile de consultanta care „pregatesc” terenul in vederea realizarii investitiei.

Comuna Mandra se afla in apropierea orasului Fagaras, zona care a atras mari investitii in domeniul energiei regenerabile. De exemplu, o firma elvetiana va investi 250 de milioane de euro in cel mai mare parc fotovoltaic din Europa intr-o alta localitate din zona Fagarasului – Ucea de Sus. Parcul ar urma sa aiba o capacitate de 140 de MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *