Parcul National Retezat – una din cele 7 Noi Minuni Naturale ale Lumii

7
3386

Incepand cu anul 2008, organizatia non-profit New7Wonders Foundation a initiat Campania Cele 7 Noi Minuni ale Naturii, intre nominalizari numarandu-se si Parcul National Retezat din Romania.
parcul national retezat
Aceasta noua campanie isi doreste sa aleaga cele 7 minuni naturale ale lumii moderne: „Toti nominalizatii sunt clar definiti ca fiind asezari naturale sau monumente naturale care NU au fost create sau modificate in mod considerabil de catre om in scopuri estetice.” (Nominalizatii la New 7 Wonders)
Scopul declarat acestei initiative deriva dintr-o constiinta ecologica: „dorim sa facem cat mai cunoscut in constiinta oamenilor varietatea si frumusetea incredibila a naturii inconjuratoare” intrucat „daca doresti sa salvezi ceva, mai intai trebuie sa inveti sa apreciezi cu adevarat acel ceva. „ Consecinta finala a campaniei se doreste a fi cresterea veniturilor din turism pentru aceste zone si, prin urmare, posibilitatile de conservare a acestor „comori naturale” vor fi mai numeroase.

Printre nominalizati se numara si doua asezari naturale din Romania: Parcul National Retezat si fluviul Dunarea.

Singura sansa ca aceste asezari naturale ale Romaniei sa ajunga in etapa urmatoare este ca un numar cat mai mare de adoratori ai peisajelor naturale sa participe in mod activ la campanie accesand www.N7W.com.

Exista numeroase moduri in care oricine poate participa la actiuni ecologice: acest vot oferit de Dumneavoastra reprezinta un pas inainte in sensibilizarea constiintei publice cu privire la frumusetea si importanta conservarii resurselor naturale ale Pamantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.