Parcul National Retezat, pe locul 7 in cursa minunilor lumii

In faza a doua de votare a campaniei pentru Cele sapte noi minuni naturale ale lumii, rezervatia din judetul Hunedoara se afla printre primele 10 pozitii la categoria sa, avand acum si mai multe sanse de a se numara printre cei 21 de finalisti din vara.
parcul national retezat
Anul trecut, votantii pe Internet au ales Parcul National Retezat (PNR) sa reprezinte Romania in competitia online pentru statutul de noua minune naturala a lumii, derulata de organizatia elvetiana “New7Wonders”.

In decembrie 2008, rezervatia naturala a ajuns printre cei peste 250 de nominalizati din prima faza a concursului, alesi din 441 initiali, pregatindu-se acum sa intre in top 77, urmatoarea etapa, pentru care publicul a inceput sa voteze de luna trecuta.

Concurentii care se bat in aceasta faza au fost impartiti in sapte categorii, dintre care cate 11 vor merge mai departe: 1. peisaje si formatiuni glaciale, 2. insule, 3. munti si vulcani, 4. pesteri, formatiuni pietroase si vai, 5. paduri, parcuri nationale si rezervatii naturale, 6. lacuri, rauri si cascade si 7. peisaje marine.

Momentan, Parcul National Retezat ocupa locul 7 din cei 57 de candidati ai celei de-a cincea categorii, dupa ce acum doua saptamani se clasa pe locul 4, avand sanse mari sa ramana in top 11 daca se intetesc voturile.

PNR este surclasat deocamdata de situri precum Parcul National Puerto Princesa, din Filipine, sau de Muntii Padurea Neagra din sud-vestul Germaniei, surclasand atractii celebre precum Parcul Dinozaurilor din Canada.

New7Wonders.com scrie insa ca rezervatia din judetul Hunedoara nu are inca comitet de suport, obligatoriu pentru a trece in faza urmatoare a concursului daca primeste voturile necesare. Florina Crisan, responsabil de relatii publice la Administratia PNR, spune insa pentru Cotidianul ca hartiile pentru infiintarea grupului de sprijin au fost deja trimise si se asteapta o confirmare.

Ea a promis ca, daca rezervatia naturala va ajunge printre cei 21 de alesi din vara, reprezentantii parcului vor face “mare valva” pentru sporirea numarului de voturi, printre care se numara si vizite in scoli. Votarea va dura pana pe 7 iulie, luna in care un comitet de experti ai naturii, condus de fostul presedinte UNESCO, Federico Mayor, va reduce lista la 21 de finalisti.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente