Parcuri distruse la Curtea de Arges

0
335
Parcuri distruse la Curtea de Arges
Parcuri distruse la Curtea de Arges

Odata cu venirea primaverii si totodata a vremii frumoase, parculetele din Curtea de Arges s-au umplut instantaneu cu parinti si bunici care si-au scos la joaca copiii ori nepotii. Pentru acestia o mare problema o reprezinta starea deplorabila in care se afla unele locuri de joaca pentru copii si pericolul la care sunt supusi micutii. Spre exemplu, in parculetul din fata Centrului de Cultura si Arte un leagan a fost furat, iar altele din mai multe locuri special amenajate pentru joaca micutilor au fost rupte Conducerea SPGC-ului, care are in administratie aceste locuri arunca vina pe cei care sunt certati cu bunul simt si cu spiritul civic si devasteaza locurile in cauza. Conform sefului de la SPGC, Ioan Ghita, citat de o publicatie locala acestea sunt verificate si reparate periodic, dar imediat dupa sunt vandalizate din nou.
„Noi nu avem ce sa aflam. Politia ar trebui sa ia masuri, dar stiti cum este -prinde orbul, scoate-i ochii-. Noi le mai verificam, le mai reparam, dar seara sunt stricate la loc. E incredibil! Nu mai rezista nimic in orasul asta. Vandalismul e in floare” a declarat pentru respectiva publicatie directorul SPGC Ioan Ghita.

Banci disparute si aparute in cartierele orasului
Pe langa problema locurilor de joaca pentru copii, o alta problema este cea a bancutelor. Tot in fata centrului de Cultura si Arte, in zona de joaca a prichindeilor, nu exista decat o banca pe care parintii sau bunicii micutilor ar putea lua loc in timp ce ii supravegheaza pe acestia. Ca si cum nu ar fi de ajuns ca acestea sunt insuficiente in unele cazuri ca cel de mai sus, acestea mai sunt si distruse sau chiar furate cu totul. Un astfel de exemplu este cel al unei banci care de cateva luni bune a aparut misterios in zona Confarg, pe strada Stefan cel Mare, si de atunci acolo a ramas.
„Credeti ca doar o banca este furata si doar pe Stefan cel Mare a aparut? Mai sunt o gramada de astfel de cazuri. Si mai sunt si distruse multe. Noi le vopsim, le schimbam scandurile care sunt rupte, chiar le schimbam cu totul in astfel de cazuri, dar degeaba. Si sunt banci masive, cred ca au dat cu barosul in ele de au reusit sa le rupa” a incheiat directorul Ioan Ghita.Cum nimeni nu are nici o idee despre cei ce comit aceste acte de vandalism, evident ca nu se ia nici o masura. Probabil ca este nevoie ca un copil iesit la joaca sa pateasca un accident pentru ca autoritatile sa fie mult mai implicate si sa incerce cumva sa descurajeze aceste practici ale unor indivizi care in mod sigur nu au aflat ca suntem in secolul XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.