„Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor”, in Rezervatia fosilifera Chiuzbaia

"Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor", in Rezervatia fosilifera Chiuzbaia

Sambata, 30 iunie, a avut loc inaugurarea potecii tematice ”Pasi printre frunzele de pe vremea vulcanilor”, din cadrul Rezervatiei fosilifere Chiuzbaia. Poteca a fost realizata de membrii Clubului de Speologie Montana Baia Mare, finantarea venind din partea Fundatiei pentru Parteneriat si MOL Romania. La inaugurare au participat circa 60 de persoane.

Elevi si profesori din cadrul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” si Colegiului National „Mihai Eminescu” Baia Mare, reprezentanti de la Agentia pentru Protectia Mediului Maramures, Garda de Mediu, Directia Silvica Maramures, Universitatea de Nord, Muzeul de Istorie Baia Mare, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Fundatia Judeteana pentru Tineret Maramures si alti cetateni interesati din comunitatea locala au fost prezenti la eveniment.

Plecarea spre rezervatie s-a facut la ora 9.15 cu microbuze puse la dispozitie de organizatori. Dupa un moment festiv in care s-a prezentat succint rezervatia si poteca tematica, s-a taiat panglica potecii si participantii au putut parcurge poteca sub indrumarea profesorului dr. Alexandru Muresan, coordonatorul proiectului.

In partea cea mai de sus a traseului s-a facut o pauza de suc si cafea, timp in care conf. univ. dr. Marinel Kovacs a vorbit despre modul de desfasurare a vulcanismului si formarea masivului Ignis.

Dupa acest moment, participantii au putut incerca exercitii de TSA (tehnici de speologie alpina), interesul manifestat fiind mare in special din partea elevilor care au savurat traversarea pe ”tiroliana” intre doi arbori pe o distanta de circa 50 m.

Lectia in natura a luat sfarsit in jurul orei 14.00 cand invitatii s-au intors in Baia Mare cu microbuzele, placut impresionati si doritori sa se reintoarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *