Patrula de reciclare de la Baia a strans peste 650 de kilograme de deseuri electrice

Ministerul Mediului: Reciclarea de?eurilor, profit ?i dezvoltare economic?, în context european
Patrula de reciclare de la Baia a strans peste 650 de kilograme de deseuri electrice
Patrula de reciclare de la Baia a strans peste 650 de kilograme de deseuri electrice

Elevii Scolii Gimnaziale ,,Nicolae Stoleru” din Baia, au predat catre RoRec o cantitate de peste 650 kg de deseuri electrice si electronice DEE (becuri, baterii, aparate electrocasnice sa). Ei au primit tricouri cu sigla RoRec, ecusoane de voluntari, brosuri informative.

Asa cum am aflat de la coordonatorul proiectului, prof. Ionela Iacob, director adjunct al scolii ,,Nicolae Stoleru”, activitatea a fost sustinuta de toate cadrele didactice cat si de managerul unitatii, prof. Ioan Natu.

“La initiativa organizatiei RoRec, scoala noastra s-a inscris in proiectul ,,Patrula de reciclare” care are ca obiective colectarea de deseuri electrice si electronice si desfasurarea de activitati educative. In scoala s-au instalat kituri de colectare selectiva a deseurilor, s-au organizat cu elevii intalniri, dezbateri in cadrul carora s-a popularizat importanta colectarii si contributia acesteia la reducerea fenomenului de poluare.

Elevii au popularizat si in cadrul comunitatii locale activitatile proiectului, invitand pe toti cetatenii sa participe la actiunea de colectare a deseurilor electrice si electronice, acestea avand efecte foarte nocive asupra mediului, fiind totodata o resursa de materii prime pentru circuitul economic”, ne-a spus prof. Ionela Iacob.

Tot in cadrul proiectului s-a realizat pe holul scolii un panou unde elevii expun desene, poezii in care isi exprima atitudinea ecologica, indemnul lor catre fiecare cetatean de a contribui la salvarea planetei. S-au realizat si fotografii din timpul activitatilor proiectului, au fost evidentiati elevii cu o contributie deosebita, s-au scris articole in revista scolii – ,,Tribuna” .

“Activitatile noastre vor continua pana la 15 mai cand se va face ultima evaluare a activitatilor. Scolile cu rezultatele cele mai bune vor primi premii ce constau in apararura electronica. Premiul cel mai mare este insa faptul ca ne-am schimbat mentalitatea si ca suntem constienti de faptul ca fiecare dintre noi este responsabil pentru mediul in care traim”, a concluzionat coordonatorul proiectului, Ionela Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *