Pe 28 martie 2009, stingem lumina!

ehlogo_212959.jpg
Anul acesta, mai precis pe 28 martie, la ora 20:30, Romania se alatura campaniei Earth Hour- eveniment anual, international, organizat de WWF in ultima sambata a lunii martie. Milioane de oamenii din intreaga lume vor stinge lumina timp de o ora – Ora Pamantului, promovand economisirea resurselor energetice.

Astfel, Romania se alatura altor 80 de state participante la aceasta campanie ce are drept scop lupta impotriva schimbarilor climatice si care isi propune sa demonstreze ca luptand impreuna putem schimba ceva. Conform datelor oficiale, prezentate pe site-ul Earth Hour numarul oraselor inscrise, pana in prezent a depasit target-ul de 1000 pe care il stabilisera initial organizatorii. Pe data de 12 martie numarul oraselor participante atingea 1189.

„Earth Hour este o oportunitate pentru comunitatea globala de a vorbi cu o singura voce in ceea ce priveste problema schimbarii climei si in acelasi timp o sarbatoare a singurului lucru pe care fiecare persoana de pe planeta il are in comun cu toti ceilalti – PLANETA”, a declarat domnul Andy Ridely, director executiv Earth Hour.

Ambasador al acestei campanii in Romania, europarlamentarul Daciana Sarbu sustine ca „este vital sa transmitem tuturor romanilor cat de importante sunt lupta impotriva schimbarilor climatice respectiv solutiile in acest sens. Vrem ca oamenii sa primeasca un mesaj puternic in sensul ca situatia se poate imbunatati prin schimbari mici la indemana fiecaruia dintre noi. Trebuie sa invatam sa ne pese. Doar astfel putem avea un viitor sustenabil, de care sa se bucure si copii nostri”

Alatura-te si tu acestei campanii si stinge lumina pe 28 martie, timp de o ora! Nu te costa nimic. Fiecare dintre noi putem face foarte putin pentru ceva colosal. Sa daruim impreuna Pamantului o ora cu mai putina poluare, o ora de sanatate pentru generatiilor viitoare, o ora in plus de resurse pentru viitor. Asa ca nu uita sa treci in agenda ta aceasta zi! Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul oficial: www.earthhour.org

Sursa: Earth Hour

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *