Peste 70 % dintre britanici se impotrivesc taxelor pentru reducerea poluarii

Peste 70 % dintre britanici spun ca nu sunt de acord sa plateasca taxe mai mari pentru a combate incalzirea globala, se arata intr-un sondaj publicat vineri in editia on-line a cotidianului The Independent.

Cercetarea a mai scos la iveala faptul ca majoritatea cetatenilor cred ca asa-zisele taxe ‘verzi’ aplicate, spre exemplu, la cumpararea autoturismelor 4×4 sau a pungilor din plastic au fost impuse pentru a aduce mai multi bani la buget, nu pentru a schimba comportamentul cumparatorilor, in timp ce doua treimi sunt de parere ca poluarea si incalzirea globala nu sunt decat un truc pentru a creste taxele.

Slaba sustinere populara ingreuneaza munca autoritatilor londoneze care s-au angajat sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera ale Marii Britanii cu 60% pana in 2050, tinta care in opinia multor experti este extrem de greu de atins.
Rezultatele demonstreaza, mai scrie sursa citata, ca incercari precum cea de a tine in frau folosirea autovehiculelor sau investitiile bugetare pentru energiile regenerabile se vor dovedi a fi extrem de impopulare, iar cei ce vor avea curajul sa le ia vor avea de suferit in sondaje.

Sondajul de opinie a fost efectuat pe internet de Opinium, unul dintre cele mai importante institute de cercetare, in perioada 11-14 aprilie, pe un esantion reprezentativ de 2002 adulti. (A.B.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente