Poluare Doua cautari pe internet produc tot atat CO2 cat la fierberea unui ibric cu apa

0
494

Daca se cauta pe Google cea mai buna varianta de economisire a energiei, s-ar putea sa nu fie tocmai cea mai potrivit abordare a salvarii Planetei de la incalzirea globala.
google
Un studiu arata ca efectuarea a doua cautari pe Google de pe un calculator desktop genereaza tot atata dioxid de carbon cat s-ar produce pentru fierberea unui ibric cu apa. Potrivit cercetatorilor o cautare pe internet produce circa 7 g de CO2, in vreme ce pentru a se face o cafea produc 15g. Iar Google produce mai multa poluare tocmai datorita acuratetei si vitezei sael, deoarece foloseste mai multa energie si electricitat. O cerere merge nu numai la un server, ci la mai multe, iar acestea concureaza unele cu altele pentru a produce cel mai rapid rezultat.

Compania americana are peste 450.000 de servere in lume, ce proceseaza circa 200 de milioane de cereri pe zi. Potrivit lui Alex Wissner-Gross, specialist de la Harvard care a studiat impactul asupra mediului produs de Google, distanta dintre servere, ce poate fi de mii de kilometri- consuma mai multa energie.

Oricum Google, care insista ca face totoul pentru reducerea emisiilor de carbon, sustine ca este una dintre cele mai eficiente companii din lume, desi nu a dezvaluit niciodata consumul sau de energie sau amprenta emisiilor de carbon.

Wissnier-Gross, care conduce si site-ul www.CO2stats.com, crede ca Google este foarte eficienta, dar adauga ca „principala preocupare a companiei este sa aduca rezultate repede, ceea ce inseamna o capacitate extra ce consuma energie”.

Studii separate estimeaza emisiile unei cautari Google intre 1 si 10 g, in vreme ce industria IT este acreditata cu producerea a circa 2 procente din totalul emisiilor mondiale de dioxid de carbon.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.