Poluarea atmosferica este redusa cu 75% pentru fiecare tona de hartie produsa din hartie reciclabila

0
679
Informare privind programul international de colectare selectiva a dozelor din aluminiu Every Can Counts

Poluarea atmosferica este redusa cu 75% pentru fiecare tona de hartie produsa din hartie reciclabila si nu din lemn, cu atat mai mult cu cat, prin reciclarea unei tone de hartie sunt salvati 17 copaci.
doze de aluminiu
Americanii folosesc circa 4 milioane de tone de hartie pe an in birouri, destula cat sa se construiasca un zid de hartie inalt de 4 metri, de la New York pana in California. 25% din ce aruncam fiecare este hartie sau carton, iar un functionar obisnuit arunca la gunoi intre 55 si 70 de kg de hartie pe an.

Cutiile si foliile de aluminiu reprezinta cam 2% din deseurile domestice ca volum, dar aproape 25% din deseurile reciclabile.

Recicland 1 kg de aluminiu, se salveaza 8 kg de bauxita, 4 kg de chimicale si 14 kwh de electricitate. In urma procesului de reciclare, aluminiul poate ajunge din nou pe rafturi dupa 60 zile, iar in cazul foliei de aluminiu reciclate, aceasta poate fi folosita pentru a face componente pentru masini noi.

In SUA, dozele de aluminiu sunt ambalajele cele mai reciclate, in momentul de fata 1 din 2 doze de aluminiu este reciclata, iar reciclarea unei doze de aluminiu economiseste suficienta energie pentru functionarea unui laptop pentru 4 ore.

Producerea de cutii de aluminiu, din materii prime, necesita cu 20% mai multa energie decat producerea acestora prin reciclare.

Daca o familie obisnuita ar recicla toate recipientele din sticla folosite timp de un an, energia economisita ar putea alimenta televizorul lor circa 100 de ore. Energia economisita dintr-o singura sticla reciclata ar putea alimenta un televizor timp de 20 de minute sau un bec timp de 4 ore.

Fiecare sticla de 1,5 litri de Coca Cola reciclata economiseste destula energie pentru a alimenta un bec de 60 de watti timp de 6 ore.

Rata de utilizare a plasticului creste in Europa de Vest cu 4% pe an.

Producerea de otel din materiale reciclate economiseste 75% din energia folosita in producerea de otel din materii prime. In 2007, aproape 8 milioane de tone de metal au fost reciclate in SUA.

3500 cosuri de gunoi sunt aruncate in fiecare minut in Europa.

Aproximativ 17 milioane cartuse laser de imprimanta au fost reciclate in Europa in 2002, insemnand 6 milioane de litri de ulei virgin salvat, suficient pentru a umple 3 bazine olimpice.

Cantitatea de deseuri produsa intr-o zi in Marea Britanie este suficienta pentru a umple Trafalgar Square.

Peste 20000 tone de gunoi sunt aruncate anual in Marea Nordului. 70% se depun pe fundul acesteia.

Simbolul pentru reciclare e reprezentat de sageti, sub forma de triunghi, deoarece reprezinta un proces infinit. Sagetile reprezinta operatiunile de: reducere, refolosire si reciclare.

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.