Ponta anunta in Franta ca Romania mizeaza pe gazele de sist

0
324
Ponta anunta in Franta ca Romania mizeaza pe gazele de sist
Ponta anunta in Franta ca Romania mizeaza pe gazele de sist

Romania a inregistrat in 2012, an electoral, cea mai ampla consolidare fiscala din Uniunea Europeana, iar pentru relansarea cresterii economice in 2013 mizeaza in special pe agricultura si energie, a declarat premierul Victor Ponta intr-un interviu aparut joi in Les Echos, cu ocazia vizitei sale oficiale in Franta, potrivit Agerpres. Ponta a precizat ca Romania a revenit in mod special asupra moratoriului care interzicea extractia gazelor de sist.

Premierul Victor Ponta a declarat in interviul acordat publicatiei franceze ca Romania mizeaza in 2013 pe agricultura si energie.

„Putem sa ne asteptam la o crestere de doar 1,6-2% in 2013 din cauza crizei europene si a efectelor planului de punere in ordine a finantelor publice. Mizam pe doua motoare importante ale economiei noastre: agricultura, care ar urma sa mearga mai bine dupa seceta din 2012, cea mai grea din ultimii 30 de ani, si energia. Am revenit in special asupra moratoriului care interzicea exploatarea gazelor de sist. In acest an avem un cadru fiscal stabil, cu mentinerea taxei unice de 16% (rezultatul unui compromis cu aliatii nostri liberali, timpul va spune daca va avea succes). Am adus deficitul public de la 5,5% din PIB in 2011 la 2,8% in 2012, ceea ce a reprezentat cea mai ampla consolidare fiscala din Uniunea Europeana, in an electoral pe deasupra”, a spus el.

Referitor la negocierile cu FMI, Ponta s-a aratat optimist. „In cadrul programului in curs si al exigentelor FMI, programul nostru de privatizare progreseaza. Incepand din iunie, vom incepe noi discutii cu FMI pentru a obtine o linie de credit de tip preventiv, din care nu vom trage neaparat, dar care va constitui o plasa de securitate”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.