Ponta: In Romania, in urmatorii cinci ani, nu se va exploata niciun metru cub de gaze de sist

0
364
Spania: stop gaze de ?ist | Parlamentul catalan respinge fracturarea hidraulic?
Spania: stop gaze de şist | Parlamentul catalan respinge fracturarea hidraulică
Ponta: In Romania, in urmatorii cinci ani, nu se va exploata niciun metru cub de gaze de sist
Ponta: In Romania, in urmatorii cinci ani, nu se va exploata niciun metru cub de gaze de sist

In Romania nu vor fi exploatate gaze de sist in urmatorii cinci ani, dar este important sa-si asigure independenta energetica, precum si pe cea a Republicii Moldova, din productie interna si cu respectarea celor mai inalte standarde de mediu, a declarat joi, 24 aprilie, la RRA, premierul Victor Ponta.

„Deocamdata si in urmatorii cinci ani, in Romania nu se va exploata niciun metru cub de gaze de sist. In al doilea rand, ma uit pe harta Europei si cam toti vecinii nostri au dat deja — cu exceptia Bulgariei, e adevarat, care probabil ca a luat o decizie politica, nu neaparat tehnica — autorizatii pentru explorari pentru gaze de sist. Trei, ca in urmatorii cinci ani, Romania are obligatia de a-si pune la punct cea mai performanta si moderna legislatie de protectie a mediului, in asa fel incat, daca peste cinci ani chiar se va exploata, sa avem toate garantiile”, a afirmat premierul.

Victor Ponta a adaugat, totodata, ca problema exploatarii gazelor de sist trebuie pusa si in contextul asigurarii din resurse proprii de catre Romania a necesarului de gaze.

„Aici lucrurile sunt simple: daca nu avem gaze din productia interna, le cumparam de la Gazprom, ca nu avem alt producator prin zona care se ne vanda gaze. Or, eu cred ca pentru Romania, sa asigure pentru Romania si pentru Moldova independenta energetica, e un obiectiv atat de important, incat in toate modurile, repet, cu pastrarea celor mai inalte standarde de mediu, dar toate modurile prin care putem sa avem aceste resurse, din Marea Neagra, de oriunde din Romania, trebuie sa le folosim, nu trebuie sa le dam cu piciorul, ca sa nu depindem de gazul din Rusia”, a mai declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.