Power Clouds a investit peste 20 milioane dolari in cinci parcuri solare in Romania

Energia solară, mai ieftină decât cărbunele și gazul, până în 2025
Power Clouds a investit peste 20 milioane dolari in cinci parcuri solare in Romania
Power Clouds a investit peste 20 milioane dolari in cinci parcuri solare in Romania

Power Clouds, un proiect dezvoltat de compania cu acelasi nume pentru infiintarea unei retele internationale de parcuri solare, a investit peste 20 de milioane de dolari in cinci parcuri fotovoltaice in Romania, potrivit directorului general al companiei, Roberto Forlani.

Cele cinci parcuri solare, amplasate in localitatile Scornicesti (Olt) si Nucet (Dambovita), au o putere instalata de 1,2 MW fiecare, putand sa asigure o productie anuala totala de peste 8.500 MWh. „Ne-am intors recent din Romania, unde peste 20 de milioane de dolari au fost investiti in mai putin de un an pentru crearea unei retele de cinci parcuri solare mari”, a delarat Forlani intr-un interviu pentru Business Review Europe.

Power Clouds este o initiativa prin care compania mama construieste parcuri fotovoltaice in diferite tari, pe care le inchiriaza apoi de la proprietari pentru o perioada de 20 de ani. Participantii la proiect primesc o chirie lunara negociata prin contract cu Power Clouds, iar electricitatea produsa de parcurile solare este folosita pentru alimentarea sistemelor energetice nationale.

Reteaua actuala a Power Clouds include 15 parcuri fotovoltaice cu o valoare totala de 60 de milioane de dolari. Peste 53.000 de participanti din mai mult de 112 de tari fac parte din proiectul pentru producerea de energie regenerabila.

„Productia totala a celor 15 de parcuri solare incluse in retea este estimata, pentru urmatorii 30 de ani, la circa 555 milioane KWh. O asemenea cantitate va duce la scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 270.000 de tone, ceea ce echivaleaza cu plantarea a 7 milioane de copaci”, a spus Forlani.

El a adaugat ca Power Clouds a inceput constructia de noi panouri solare in Japonia, proiecte care odata finalizate se vor putea alatura retelei Power Clouds. „Avand in vedere sprijinul entuziast pe care l-am primit din partea autoritatilor locale din Romania, suntem increzatori in privinta cooperarii cu alte guverne si institutii din afara Europei”, a declarat Forlani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *