Premiera in aviatie: Avionul solar a plecat intr-o calatorie in jurul lumii

0
726
Avionul solar, Solar Impulse, depaseste o noua bariera a energiei regenerabile
Premiera in aviatie: Avionul solar a plecat intr-o calatorie in jurul lumii
Avionul solar, Solar Impulse, depaseste o noua bariera a energiei regenerabile

Avionul Solar Impulse 2 a plecat, in aceasta dimineata, in turul lumii. Aparatul de zbor nu va utiliza nici macar o picatura de combustibil conventional, fiindca se alimenteaza exclusiv cu energie solara. Intreaga calatorie va dura cinci luni.
„Amandoi suntem foarte, foarte entuziasmati, dar si foarte concentrati. Suntem pur si simplu fericiti”, a declarat Andre Borschberg, unul dintre piloti.

Daca totul merge conform planului celor doi piloti, avionul Solar Impulse 2, care a decolat din Abu Dhabi, va face escala In India, Myanmar si China inainte de a traversa oceanul Pacific. Apoi va zbura peste Statele Unite si peste sudul Europei, iar in final va ajunge inapoi in Abu Dhabi.

„Vrem sa aratam lumii intregi ca problema schimbarilor climatice este o oportunitate pentru a aduce pe piata tehnologii eco ce vor ajuta la economisirea de energie, la salvarea resurselor planetei. Aceste inovatii vor aduce profit, vor crea locuri de munca si vor sustine cresterea economica”, a precizat si cel de-al doilea pilot, Bertrand Piccard.
Curajosii care vor calatori cu avionul solar sunt doi piloti elvetieni. Ei au lucrat mai bine de 12 ani, impreuna cu mai multi experti, la construirea avionului solar care cantareste doar 2 mii 300 de kilograme.

Acesta este acoperit cu panouri solare si echipat cu patru motoare electrice. Cei doi piloti preconizeaza ca intreaga calatorie va dura 5 luni, timp in care vor parcurge 35 de mii de kilometri, cu o viteza care va varia de la 50 la 100 de kilometri pe ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.