Premierul britanic cere simplificarea legilor pentru exploatarea gazelor de sist

Premierul britanic cere simplificarea legilor pentru exploatarea gazelor de sist
Premierul britanic cere simplificarea legilor pentru exploatarea gazelor de sist

Marea Britanie trebuie sa simplifice legislatia cu privire la exploatarea gazelor de sist pentru a putea profita de potentialul acestei surse de energie care a transformat practic piata Statelor Unite. Anuntul a fost facut, vineri, de premierul britanic David Cameron, la summitul european de la Bruxelles.

“In ceea ce priveste fracturarea hidraulica, trebuie sa luam masuri pentru a usura drumul acestei noi tehnologii. Este ingrijorator ca oamenii trebuie sa obtina atatea permise diferite pentru a reusi sa demareze operatiunea de exploatare. Avem nevoie de un sistem mai simplu”, a declarat David Cameron, potrivit Reuters.

David Cameron se afla sub presiunea poporului englez de a reduce costurile, de curand majorate, la energie. Acesta este unul dintre motivele pentru care premierul britanic sustine atat de puternic fracturarea hidraulica. Potrivit acestuia, dezvoltarea acestei proceduri de explorare ar scadea costurile facturilor si ar crea zeci de mii de slujbe.

Fracturarea hidraulica este un procedeu prin care se extrage gazul si petrolul retinut in rocile tari. Se injecteaza in sol, cu mare presiune, apa cu sare si alte chimicale. Anul acesta, in Marea Britanie, ca si in Romania, au fost mai multe proteste impotriva acestui mod de exploatare, considerat de unii nociv pentru mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente