Prescolarii bistritenii au fost premiati pentru colectarea bateriilor uzate si pentru proiectele „eco” din gradinita

Prescolarii bistritenii au fost premiati pentru colectarea bateriilor uzate si pentru proiectele „eco” din gradinita
Prescolarii bistritenii au fost premiati pentru colectarea bateriilor uzate si pentru proiectele „eco” din gradinita

Campania „Da la reciclat bateriile ce s-au descarcat!” a ajuns la final. In preambulul Zilei Mondiale a Mediului, prescolarii au fost premiati de catre organizatori, Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

Proiectul educational s-a desfasurat in perioada 15 martie – 4 iunie, in doua etape, la startul „competitiei eco” inscriindu-se 11 unitati de invatamant prescolar din judetul nostru. In prima faza, a fost premiata gradinita care a colectat cea mai mare cantitate de baterii. In 4 aprilie, pe scena Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc”, a fost evidentiata Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 Sangeorz-Bai, „campioana a reciclarii” cu o cantitate de 46,5 kilograme.

Dupa doua luni, situatia s-a schimbat, astfel ca marti au fost premiati, la final de proiect, copiii de la Gradinita cu Program Prelungit „Casuta cu povesti” din Bistrita. Gradinita unde au fost colectate 115 kilograme de baterii uzate a primit din partea RoRec o multifunctionala.

De asemenea, a fost distinsa si cea mai creativa campanie derulata la nivelul gradinitelor aflate in concurs, jurizarea fiind girata de inspectorul educativ Monica Buboly, directorul executiv Stefan Muresan – APM BN si Mina Nedelea – RoRec. Gradinita cu Program Prelungit “Trenuletul Veseliei” Bistrita adjudecandu-si un aparat foto.

Toate unitatile de invatamant participante au primit materiale promotionale, diplome, certificate de participare pentru „gradinarii” implicati in proiect etc. In total, in aceasta perioada au fost adunate peste 380 kilograme de baterii.

Dincolo de cifre, ramane sloganul campaniei. Cu totii, copii-parinti-bunici si cadre didactice au aflat despre beneficiile colectarii selective a bateriilor uzate. Rolul micutilor bistriteni a fost si de a duce acasa mesajul ca „nu toate deseurile sunt gunoaie” si ca nu putem arunca orice la cosul de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *