Petrom caută gaze în apele Ucrainei
Pretul petrolului trece de 100 de dolari barilul

Pretul barilului de petrol pe piata de la Londra a trecut marti de 100 de dolari pentru prima data dupa trei saptamani, cu o crestere de aproape 2,5 dolari, ca urmare a asteptarilor analistilor ca bancile centrale din Europa pana in China sa relaxeze politicile monetare pentru a sustine economia.

Cotatia petrolului a fost sustinuta si de estimarile ca sanctiunile impotriva Iranului vor limita oferta disponibila, potrivit Bloomberg.

Titeiul Brent, pe piata britanica, a urcat cu 2,4 dolari, la 99,74 dolari pana la 11:24 GMT (14:24 ora Romaniei), dupa ce a atins un maxim al zilei de 100,17 dolari. Petrolul de pe piata din Statele Unite a urcat cu 2,27 dolari, la 86,02 dolari.

Analistii anticipeaza o reducere a dobanzii de catre Banca Centrala Europeana (BCE) la sedinta de politica monetara programta joi, in timp ce o publicatie de stat din China a scris ca este momentul potrivit ca statul chinez sa creasca lichiditatile din sistemul bancar.

Embargoul UE asupra exporturilor de petrol ale Iran va avea, probabil, un imapact mai puternic decat se anticipa, potrivit Goldman Sachs. Embargoul a intrat complet in vigoare de la 1 iulie, dupa incheierea exceptiilor pentru unele contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here