Prima sectie de reciclare a bateriilor din Romania va fi ridicata in Comuna Tintesti, Buzau

0
468
Primul parc de reciclare a deseurilor in Romania: 23,5 milioane de euro
Sectia de reciclare a DEE de la Greenwee International SA

Buzaul va bifa pana la sfarsitul anului o noua premiera in Romania dupa aparitia pe harta unitatilor de reciclare a unei hale de neutralizare si valorificare a bateriilor si acumulatorilor portabili care va fi data in folosinta la fabrica din localitatea Tintesti. Proiectul in valoare de 800 de mii de euro este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Investitia va fi realizata de societatea taiwaneza SC GreenWeee International SA, dupa ce in aceasta luna a fost semnat contractul de finantare cu Ministerul Economiei si Comertului . „In momentul de fata nu exista niciun reciclator autorizat in Romania care sa trateze deseurile de baterii si acumulatori portabili. Dupa montarea utilajelor vom incepe sa producem cantitati de fier, metale neferoase , plastic si hartiE. In urma acestui proiect tara noastra se va putea alinia directivelor europene in domeniul deseurilor DEEE”, a declarat directorul general al firmei buzoiene, Marius Costache.
Pe langa cresterea exportului si a cifrei de afaceri de care va beneficia compania taiwaneza, in urma acestei investitii va avea de castigat si comunitatea locala din Tintesti. „Acesta firma are deja doua unitati in domeniul reciclarii care functioneaza pe raza localitatii. Daca se va realiza si acest proiect va fi atat mai bine pentru comunitate pentru ca se vor infiinta altei locuri de munca si totodata vor intra mai multi bani la buget din impozite si taxe locale”, a declarat primarul comunei Tintesti, Aurel Stoica.
Concernul taiwanez SC GreenWeee International SA a mai deschis in urma cu doi ani, tot in localitatea Tintesti, o sectie de reciclare a aparaturii electronice iar la inceputul anului a finalizat o noua unitate de prelucrat echipamente uzate de iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.