Primaria Sectorului 2 a instalat panouri solare pe terasa sediului administrativ

Primaria Sectorului 2 a instalat panouri solare pe terasa sediului administrativ

Cu toate ca multe dintre administratiile publice locale sustin ca investitia in mediu este o prioritate, prea putine dintre primarii se pot mandri cu proiecte concrete. Printre acestea se numara si Primaria Sectorului 2 condusa de Neculai Ontanu, care a facut si face numeroase demersuri pentru incurajarea colectarii selective a deseurilor si dezvoltarea utilizarii surselor de energie alternativa, ca modalitate de economisire a banilor publici.

Astfel, Primaria a instalat panouri solare pe terasa sediului administrativ pentru a completa resursele energetice pe care le utilizeaza. De asemenea, au fost instalate panouri fotovoltaice pentru iluminat in parcurile Raul Colentina, Dobroiesti, Parcul Sf. Pantelimon si Lunca Florilor. Concomitent, administratia sectoului 2 a implementat un pro­iect privind uti­lizarea de resurse regenerabile (pom­pe de caldura si pa­nouri solare) la Gra­dinita numarul 277 si la centrele sociale Ciresarii, Luminita, Spe­ranta, Casa din Vis si la Centrul de Ingrijire si Asistenta nr. 2.

Pe de alta parte, in domeniul colectarii selective, Primaria Sectorului 2 a deschis cel de-al doilea centru de colectare selectiva a deseurilor electrice si electrocasnice pe Strada Baicului nr. 63.

In paralel, pentru a usura colectarea selectiva a deseurilor formate din echipamente si aparatura electrocasnica, Primaria Sectorului 2 colecteaza gratuit aparatele vechi de care cetatenii nu mai au nevoie, in ultima sambata a fiecarei luni. Totodata, in incercarea de a stimula participarea la asemenea actiuni, administratia condusa de edilul Neculai Ontanu a organizat o campanie in cadrul careia fiecare cetatean care a predat aparatura veche, a primit in schimb un voucher care ii ofera posibilitatea ca pana la data de 30 iunie sa beneficieze de o reducere de 20% la achizitionarea oricarui produs electrocasnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *