Primaria stinge din becuri pe aproape 100 de strazi din Sibiu

0
347
Măsura vine în urma dispoziţiilor guvernului de a reduce cheltuielile materiale cu 20 la sută. Foto: Sebastian Marcovici
Masura vine in urma dispozitiilor guvernului de a reduce cheltuielile materiale cu 20 la suta. Foto: Sebastian Marcovici
Masura vine in urma dispozitiilor guvernului de a reduce cheltuielile materiale cu 20 la suta. Foto: Sebastian Marcovici
Masura vine in urma dispozitiilor guvernului de a reduce cheltuielile materiale cu 20 la suta. Foto: Sebastian Marcovici

Municipalitatea face, astfel, o economie de sute de kilowati pe ora, la consumul de curent. Becurile vor lumina in sistem „zig-zag”, in municipiul Sibiu, pentru a reduce consumul de energie aferent iluminatului public.

Pentru a scadea costul facturilor, administratia locala a luat masura de a reduce consumul de energie aferent iluminatului public, prin reducerea numarului de becuri care functioneaza pe arterele unde corpurile de iluminat sunt suficient de dese pentru a permite, totusi, o iluminare suficienta a zonei. „In mai multe zone, un bec va fi aprins, iar pe urmatorul stalp, becul va fi stins”, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presa al Primariei Sibiu.

Pe unele strazi, masura a fost deja aplicata, iar pe altele intra in vigoare pe viitor. Economia facuta de autoritatile locale este destul de insemnata. „Daca inainte de aceasta reducere, intr-o ora de functionare a iluminatului public, se consumau 620,11 kW/ora, dupa aplicarea masurii, economia realizata este de 279,45 kW/ora” , a mai precizat Mirela Gligore.

Becuri oprite, in toate zonele
Pana acum, masura a fost aplicata pentru iluminatul public de pe artere din toate cartierele Sibiului, dar cu preponderenta pentru acele zonel in care, dupa stingerea becurilor, lumina ar ramane, in continuare, in parametri acceptabili.

Printre strazile afectate se numara si artere importante, precum bulevardele Vasile Milea, Corneliu Coposu, Victoriei, soseaua Alba Iulia sau Calea Dumbravii, dar si parcul de pe Corneliu Coposu. „Nu e chiar foarte deranjant ca se face asa ceva. Daca se face economie, atunci e acceptabila decizia. Bine ca nu le sting de tot”, ne-a declarat Daniel Stoian, un locatar de pe strada Siretului, aflata si ea pe lista arterelor afectate.

Lista cu strazile unde se sting becurile
Masura a fost aplicata pentru iluminatul public de pe urmatoarele strazi: Bulevardul Vasile Milea, Soseaua Alba Iulia, strada Semaforului, str. Stefan cel Mare, Balea, Oberth, Constitutiei, Abatorului, N. Teclu, Raului, Metalurgistilor, V. Aaron, Moldoveanu, Independentei, C. Noica (intre Milea si Revolutiei), Berariei, Gimnasticii, Bulevardul Corneliu Coposu, Parc Bulevardul Corneliu Coposu, Calea Gusteritei, Strungului, H. Coanda, Moara de scoarta, Rusciorului, Lunga, Viaduct Terezian, Calea Surii Mari si Obi, Drumul Ocnei, Reconstructiei, Kogalniceanu, Calea Surii Mici, Calea Turnisorului, Autogarii, Malului, Cibinului, Bielz, Maramuresului, Cristianului, Argesului, Avrig, Dima, Rahovei, Transilvaniei, Vasile Carlova, Strandului, Munteniei, Dealului, Dragalina, Bulevardul Victoriei, Justitiei, Rennes, Zaharia Boiu, Emil Cioran, Somesului, Scoala de inot, O. Goga, Olahus, C. Dumbravii, B-dul M. Viteazu, Calea Cisnadiei, Hipodromului, Oituz, N. Iorga, Luptei, Marasti, Marasesti, Siretului, Ludos, Ion Albabei, Turda, Parcare Rusciorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.