Fundatia Vier Pfoten a lansat marsul virtual catre Parlamentul European, cu tema „Sa dam uitarii testele pe animale”, in care se poate semna apelul organizatiei de sustinere a inlocuirii experimentelor pe animale cu tehnici care nu folosesc animale. Peste 2.000 de oameni s-au alaturat marsului chiar din prima zi!
„Puteti avea un rol vital in sustinerea eforturilor noastre. Prin exprimarea opiniilor, puteti transmite un mesaj limpede legiuitorilor europeni conform caruia cetatenii doresc o schimbare reala pentru animalele din laboratoare”, spune fundatia.
Pe site-ul marsului, se precizeaza ca se depun toate efoturile, in numele animalelor din laboratoare, pentru a se asigura ca revizuirea directivei 86/609 are ca rezultat imbunatatiri reale.
„O mare parte a activitatii noastre se desfasoara „in culise”, prin intalniri cu membri ai parlamentului si persoane oficiale de la Bruxelles si prin elaborarea politicii”, se precizeaza pe site.
Peste 12 milioane de animale sunt folosite in experimente in Europa, in fiecare an. Animale precum rozatoare, iepuri, pisici, catei si maimute sunt folosite in experimente care pot cauza suferinte fizice si psihice.
Directiva Consiliului 86/609/CEE referitoare la protectia animalelor folosite in scopuri experimentale sau stiintifice este legea europeana care reglementeaza experimentele pe animale.
Aceasta este veche de peste 20 de ani si necesita actualizare urgenta in scopul protejarii mai eficiente a animalelor in laboratoare si pentru obtinerea inlocuirii animalelor cu alternative mai avansate si mai umane. A fost propusa o lege revizuita.
„Rezivzuirea Directivei 86/609/CEE este un moment cheie in istoria tratamentului animalelor din Europa”, a declarat Wendy Higgins, purtator de cuvant pentru campania „Sa dam uitarii testele pe animale”.
Marsul virtual a fost lansat de catre Dr.Hadwen Trust for Human Research, Vier Pfoten si Human Society International. Acesta este o premiera in campaniile de protectie a animalelor.
Marsul virtual de la Make Animal Testing History a fost lansat in 13 limbi europene, printre care si romana. Sunteti invitati sa deveniti activi online prin semnarea unui angajament online si prin crearea unui avatar personalizat ce va alerga intr-un cyber-mars prin Bruxelles, catre cladirea Parlamentului European.
Participantii vor putea monitoriza numarul activistilor din fiecare stat european, si dupa alegerile europene din iunie, vor putea vedea ce parlamentar s-a alaturat marsului.
Parlamentarii vor vota in mai propunerile asupra directivei 86/609/CEE.
Alatura-te si tu marsului si salveaza animalele de la testarile experimentale prin doar cateva clickuri pe site-ul campaniei, Make Animal Testing History!
Sursa: Realitatea TV