Problema “Romaltyn Baia Mare” ajunge pe masa ministrului Mediului

Problema “Romaltyn Baia Mare” ajunge pe masa ministrului Mediului
Problema “Romaltyn Baia Mare” ajunge pe masa ministrului Mediului

La ministrul Mediului, Rovana Plumb, a apelat astazi, 23 aprilie, deputatul maramuresean Mircea Dolha ca sa se lamureasca in privinta societatii Romaltyn Baia Mare, preluata la inceputul anului de catre o firma patronata de fostul premier al Moldovei, Ion Sturza.

Parlamentarul liberal a adresat o scrisoare reprezentantului guvernului, informandu-l despre decizia interzicerii activitatii Romaltyn pe actualul perimetru. “In data de 12 aprilie 2013, Consiliul Local Baia Mare, la initiativa primarului municipiului Baia Mare, a adoptat in sedinta de indata o hotarare de Consiliu Local care reglementeaza prin noul PUG drept de zona rezidentiala, comerciala si de prestari servicii, zona in care este amplasata uzina Romaltyn”, a aratat Dolha, care a precizat ca in prezent reprezentantii societatii fac demersuri pentru obtinerea autorizatiei de mediu de la Agentia Regionala Cluj.

De la ministrul Rovana Plumb, deputatul PNL de Maramures a cerut trei raspunsuri, unul avand ca tema legalitatea hotararii Consiliului Local Baia Mare de avizare a PUG in zona Romaltyn. De asemenea, Mircea Dolha a cerut oficialilor din Ministerul Mediului sa ii comunice stadiul in care se afla autorizarea Romaltyn, dar si pozitia lor cu privire la obiectul de activitate, care presupune prelucrarea sterilului prin cianurare.

Parlamentarul a mentionat in documentul remis cabinetului Rovanei Plumb ca “o mare parte a baimarenilor sunt impotriva acestui procedeu avand in vedere accidentul din anul 2000 (Aurul S.A.), care a fost exprimat printr-un referendum in anul 2010.

La inceputul lunii, Mircea Dolha a avut o intalnire publica cu investitorul Ion Sturza si reprezentanti din conducerea Romaltyn, discutand despre repornirea societatii. De asemenea, in iarna anului trecut, intr-o actiune de campanie electorala pentru alegerile parlamentare, politicianul baimarean a initiat si participat la un miting in fata uzinei Romaltyn.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,550FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente