Parcul de eoliene „Rogis” de la Insuratei a primit finantare

Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Parcul de eoliene "Rogis" de la Insuratei a primit finantare
Parcul de eoliene „Rogis” de la Insuratei a primit finantare

Ministerul Economiei a semnat, in total, contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde * aproape 190 milioane de lei reprezinta valoarea investitiei in energie verde de la Insuratiei a SC „Energie Ecologica Rogis SGR”

Ministerul Economiei a semnat, zilele acestea, 11 contracte pentru cofinantarea din fonduri europene, in valoare de 670 milioane de lei, a unor proiecte de eficientizare a consumului de energie si pentru productia electricitatii din surse regenerabile, printre care si unul vizand realizarea unui parc de eoliene la Insuratei. Companiile care au primit cele mai mari fonduri sunt „Energie Ecologica Rogis”, pentru proiectul de la Insuratei, si „Suraki” pentru un proiect similar la Giurgiu.

Proiectul firmei „Energie Ecologica ROGIS” are o valoare totala de 189,2 milioane de lei si consta in realizarea unui parc eolian in Lunca Calmatuiului, cu o putere instalata de 126 MW. Investitia va ocupa o suprafata de 22 kmp, care se intinde incepand de la granita cu localitatile Zavoaia si Liscoteanca, inspre nord si vest, pana la DN 21 Calarasi – Slobozia – Braila, inspre sud si est.

Compania „Energie Ecologica ROGIS” este controlata de firma „Ogis Renewable Energy Limited” cu 97% din actiuni, alaturi de „EEtek Holding” ZRT din Budapesta cu 3% din actiuni. Cifra de afaceri a companiei este zero pe 2011, dar firma avea capitaluri proprii de 6,7 milioane de lei in 2011 si datorii de 3,3 milioane de lei.

Revenind la situatia la nivel national, mai trebuie mentionat ca printre contractele semnate recent de Ministerul Economiei se numara si proiectele celor de la „Solar Power”, care au primit fonduri nerambursabile de 46,5 milioane de lei pentru productia energiei intr-un parc solar in Ilfov. De asemenea, „Electricom” va utiliza cele 33,5 milioane de lei primite din fonduri UE pentru constructia unui parc eolian in Casimcea, judetul Tulcea, a carui valoare totala se ridica la 72,8 milioane de lei. Nu in ultimul rand, „Chimcomplex” Borzesti a primit fonduri nerambursabile de 23 milioane de lei pentru o investitie de 63,7 milioane de lei intr-o instalatie de cogenerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *