Probleme la un reactor nuclear de la Cernavoda, un condensator s-a infundat

0
440
Craiova: Referendum împotriva Kozlodui odată cu alegerile locale
Probleme la un reactor nuclear de la Cernavoda, un condensator s-a infundat

Un condensator al unuia dintre cele doua reactoare nucleare de la Cernavoda a trebuit sa fie desfundat. Lucrarile au durat mult mai mult decat era planificat, astfel incat productia de energie a reactorului s-a diminuat. Pentru ca deficitul de productie de energie din sistem venea exact pe un varf de consum national, Dispecerul Energetic National a fost nevoit sa porneasca imediat o capacitate hidro, informeaza economica.net

Productia de energie a Nuclearelectrica a scazut brusc, miercuri, la ora 18.30, cu peste 140 de MWh, un fapt ciudat pentru centrala de la Cernavoda care merge constant la circa 1.390 MWh. In acelasi timp productia de energie hidro aproape s-a dublat pentru a acoperi varful de consum. Pana la aceasta ora Nuclearelectrica a ramas cu productia diminuata functionand la 1.240 MWh.

Directorul Dispeceratului Energetic National, Octavian Lohan, a explicat ca a existat o problema la unul dintre reactoarele centralei nucleare de la Cernavoda care a dus la scaderea brusca de productie. „Nuclearelectrica a avut o lucrare, un condensator care era infundat a trebuit sa fie desfundat. Timpul de executie al lucrarii a fost, din pacate, mult extins asa ca au fost nevoiti sa-si diminueze productia. La randul nostru, am fost nevoiti sa pornim de urgenta o hidrocentrala pentru a acoperi varful de consum”, a spus Lohan.

Consumul de energie al Romaniei era, joi, la ora 12.00, de circa 6.800 de MWh. Productia acoperea doar 6.400 de MWh, restul fiind importuri.

Centrala de la Cernavoda a avut mai multe probleme in acest an. In doua randuri, Reactorul 1 a avut opriri neplanificate dupa ce fusese in revizie in primavara. Deficitul de productie a fost acoperit prin activarea mai multor capacitati termo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.