Producerea energiei regenerabile – tot mai la indemana

Producerea energiei regenerabile - tot mai la indemana
Producerea energiei regenerabile – tot mai la indemana

Drumul spre o planeta mai curata trece prin laborator. La Institutul de Cercetari de Inginerie Electrica se testeaza tot felul de echipamente pentru producerea energiei regenerabile cu aparatura care mai exista doar in Statele Unite. Sunt testate panouri fotovoltaice, turbine de apa, de vant si echipamente electrice.

Tot mai multi sunt interesati sa transforme casa intr-una verde.
Ministerul Mediului urmeaza sa ia o decizie privind reluarea programului Casa Verde prin care statul deconteaza instalatiile de energie regenerabila.

Asa se testeaza panourile fotovoltaice cu aparatura de ultima generatie. In laboratorul de surse regenerabile de energie, o imprimanta 3D performanta creeaza piese in miniatura pentru eoliene.

Producatorii pot sa isi testeze echipamentele in aceste laboratoare pentru a le imbunatati. La Institutul de Cercetari in Inginerie Electrica vin companii care vor sa-si lanseze produsele pe pietele importante din Asia.

La nivel national, stam destul de bine. Suntem pe locul trei in Uniunea Europeana intra tarile cele mai putin dependente de importurile de energie. Si suntem unul dintre cele 9 state membre care si-au atins deja nivelul pentru energia din surse regenerabile stabilit pentru anul 2020. Si asta inca de acum 2 ani.

Toate tarile din ONU s-au angajat, la sfarsitul anului trecut, sa reduca emisia de carbon si sa mentina cresterea temperaturii globale sub 2 grade Celsius.x

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *