Cosul cu bunatati „ecologice” de la Timisoara

produse bio„Ia cosul neamule, ia cosul cu bunatati ecologice. Mananca sanatos sa traiesti 100 de ani”
Ei bine, nu asa se va face livrarea cosului cu bunatati ecologice catre timisoreni ci pe baza de abonament!
Ideea apatine Asociatiei pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti, care ii pune in legatura pe oraseni cu micii producatori de la tara care se angajeaza sa le livreze in fiecare saptamana cosul cu bunatati. 30 de familii de timisoreni beneficiaza deja de produse proaspete de sezon si alte 40 doresc sa se inscrie in acest program! Preturile sunt ceva mai mari decat cele de la piata, unde taranul nu mai are acces. Din pacate! Dar orice e bun e si scump iar legumele si fructele naturale, chiar daca sunt mai scumpe sunt din ce in ce mai cautate!
In plus, masa taranului din piata de la oras a fost ocupata de „speculanti” care importa produse de sera, fara gust sau, mai rau, iau ieftin de la taran si vand scump catre orasean.
Prin intermediul acestui program, in fiecare saptamana familiile care fac contract cu Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti isi ridica cosul cu legume dintr-un anumit loc din oras. Livrarile incep insa abia din luna aprilie, caci doar atunci se coc anumite legume in gradinile taranului roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *