Produsele cosmetice organice nu sunt atat de sigure precum se pretinde (si alte jumatati de adevar)

produse-oganice.jpgProdusele cosmetice organice sunt la fel de “adorate” de adeptii lor, pe cat sunt combatute de denigratorii sai. Criticii reclama faptul ca asa zisii producatori de cosmetice organice nu sunt onesti atunci cand isi declara produsele “verzi”. Faptul ca exista asemenea specimene nu inseamna ca intreaga clasa trebuie compromisa.

Un asemenea crtitc a numit cosmeticele organice ” o farsa” si a declarat: ” Desi, de obicei, este mai scumpa, mancarea eco este mult mai buna pentru voi, dar de ce acest adevar ar fi valabil si pentru cosmeticele organice?”.
Adevarul este ca nu toate aceste produse au aceeasi calitate. O stare de fapt similara o gasim si in cazul altor consumabile, precum lactatele, carnea si articolele de curatenie domestica. Insa nimic nu ne poate indreptati sa le bagam in acelasi “cos” si sa le catalogam ca fiind ” fara valoare”.

Si in cazul cosmeticelor organice, vom afla alaturate atat adevaratele branduri care prezerva calitatea si siguranta articolelor sale, cat si versiuni “verzi” care au si toxine pe langa ingredientele lor naturale. Exista un motiv simplu pentru care se face o publicitate falsa: costurile sunt mai mici si profiturile mai mari.

Deci, da, este trist ca exista multi producatori necinstiti referitor la calitatea si siguranta a ceea ce vand. Dar a alege sa nu cumperi produse eco din cauza unor “turbulenti” este echivalentul optiunii de a nu cumpara lapte organic pentru ca unii fabricanti nu se conformeaza standardelor de certificare adecvate. Cosmeticele nu sunt fructe, deci exista mai multe alegeri decat “organice si comerciale”. In cosmetice exista ingrediente sintetice, naturale si organice. Este ca si acum ai putea sa alegi dintre strugurii crescuti organic, cei crescuti conventional sau cei din plastic.

Sursa:Green-blog.org

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente