La prima vedere suntem tentati sa spunem ca ceaiurile nu au cum sa fie altfel decat naturale si sanatoase. Nimic mai fals. Multe dintre plantele din care sunt produse ceaiurile conventionale provin din zone poluate sau au fost „atinse” de insecticide, ierbicide si ingrasaminte chimice. De multe ori nu se respecta conditiile de recoltare si de uscare naturala, plantele fiind astfel degradate, iar concentratia de substante bioactive din acestea, mult diminuata. De asemenea, sunt producatori care adauga arome sau coloranti. In aceste conditii, ceaiul ecologic reprezinta cea mai sanatoasa alegere.
BENEFICII. Ceaiul de menta are efect antiseptic, detoxifiant hepatic, antispastic, coleretic-colagog (provoaca evacuarea bilei in intestin), analgezic, tonic si revigorant. Consumul acestui ceai este recomandat in caz de indigestie, flatulenta (acumulare excesiva de gaze in intestine), diaree, colici si spasme gastrointestinale, dischinezie biliara sau in cazul starilor de greata.
Sursa: Jurnalul National