Aceasta miere poliflora ecolo-gica este produsa de societatea autohtona Apidava.
Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante si este mai inchisa la culoare, mai aromata si mai bogata in saruri mine-rale decat alte sortimente de miere.
Mierea contine in cantitati mici vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea contine enzime ca invertaza, amilaza si catalaza, acid lactic si acid gluconic, precum si saruri minerale – fier, potasiu, calciu si fosfor. Datorita compozitiei – zaharuri simple, glucoza si fructoza -, este direct asimilabila.
Mierea poliflora este considera-ta o miere „completa”, fiind recomanda-ta cel mai des pentru tratarea di-fe-ri-telor afectiuni. Aceasta sti-mu-leaza pofta de mancare, faci-li-tea-za digestia, imbunatateste activi-tatea inimii si a ficatului si creste procentul de he-moglobina din sange. Mie-rea este un bun remediu im-po-triva ane-miei, oboselii fizice sau in-te-lec-tuale si are pro-prie–tati anti-bacteriene.
Sursa: Jurnalul National