Programul „Casa Verde” pentru blocuri si spitale

0
743

Asociatiile de locatari, scolile, spitalele si caminele isi vor putea monta panouri solare, 90% din costuri fiind suportate de stat.
energie solara
Ministerul Mediului va realiza intr-o luna un proiect-pilot care va prelua obiectivele din programul ,,Casa Verde””. De noul proiect vor putea beneficia asociatiile de locatari, scolile, spitalele si caminele. „Ghidul a fost abrogat, pentru ca avea un numar mare de inechitati si un grad mare de subiectivitate. In maximum o luna, programul „Casa Verde”” va fi inlocuit cu un program-pilot, ce ii va prelua obiectivele si scopul si in care vor fi prevazute foarte clar modalitatile de selectie a instalatorilor si beneficiarilor”, potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului.

Pe 15 ianuarie, programul „Casa Verde”” a fost amanat pe termen nedeterminat, dupa ce bugetul fondului de mediu nu fusese aprobat, iar Ministerul Mediului identificase patru probleme in Ghidul de finantare.

Tot atunci, ministrul Nicolae Nemirschi a precizat ca va prezenta aceste probleme, iar Guvernul va alege intre revizuirea ghidului solicitantului, reducerea partiala a finantarii pentru acest program, continuarea lui in forma propusa de fostul ministru al Mediului Attila Korodi si anularea intregului program de inlocuire sau completare a sistemului clasic de incalzire cu sisteme care folosesc energie alternativa.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.