Programul „Casa Verde” aduce Bacaului 3,5 milioane de lei

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau a primit unda verde pentru punerea in aplicare a mult discutatului program „Casa Verde”. Cei interesati de obtinerera subventiilor isi pot depune dosarele incepand cu data de 1 iuliecasa verde

Programul se adreseaza persoanelor fizice care doresc sa-si instaleze in locuinte instalatii de incalzire pe baza de panouri solare, peleti, tocatura lemnoasa, brichete, deseuri vegetale si forestiere si centrale geotermale. Conform programului cei care vor decide sa apeleze la astfel de instalatii vor primi de la bugetul Fondului de Mediu, sub forma de subventie, fie 6.000 de lei, fie 8.000 de lei.

Sumele sunt fixe si vor fi acordate in functie de sistemul de incalzire pe care solicitantii au optat sa si-l monteze. „Judetul Bacau a primit pentru acest program 3,5 milioane de lei.Banii vor fi acordati insa numai dupa ce proprietarii finalizeaza investitia si dupa ce primesc confirmarea ca dosarul lor este eligibil”, a declarat Paul Toderica, director coordonator al APM Bacau.

Sfaturi pentru cei interesati

Cum valoarea subventiilor este impartita pe doua categorii in sume fixe un calcul simplu ne arata ca de acest program vor putea beneficia decat maxim 600 de cetateni.

Singurii care vor putea pune mana pe suma de 8.000 de lei, cea mai mare dintre cele doua tipuri de subventii, sunt cei care vor decide sa-si monteze centrale geotermale. „O astfel de centrala costa aproximativ 20.000 de lei. Eu ii sfatuiesc insa pe cetateni sa nu se apuce de investitie pana nu analizam noi dosarul. Nu se acorda plati in avans iar dosarele pot fi depuse la sediul nostru incepand cu data de 1 iulie”, a mai spus Toderica.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *