Programul „Casa Verde”, doar pentru asociatiile de locatari si institutii publice

2
396

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, vrea sa monteze panouri solare doar la blocuri, scoli si institutii publice, a spus acesta intr-un interviu acordat pentru Cotidianul. In plus, Guvernul vrea sa reduca suma platita de locatari pentru anveloparea blocului.
nicolae nemirschi
Asociatiile de locatari si-ar putea monta, pe viitor, panouri solare si sa-si reabiliteze termic blocul platind doar 30% din costuri, din care 10% pentru montarea panourilor solare si 20% pentru reabilitarea termica a blocurilor. Asta pentru ca Ministerul Mediului va achita 90% din costurile de montare a panourilor, iar Guvernul si autoritatiile locale, 80% din constul anveloparii blocului.

Asa a anuntat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, in interviul acordat Cotidianului, ca va modifica modul de aplicare a programului „Casa Verde”. Potrivit intentiei acestuia, de acest program ar urma sa beneficieze numai asociatiile de locatari si institutiile publice. „Eu vreau sa cuplez acest program cu programul de reabilitare termica a blocurilor, pe motiv ca la asociatiile de locatari este factura cum este.

Daca am monta panouri solare si blocul este reabilitat termic, implicit scade factura si poate fi scos de pe lista celor care iau subventie pentru caldura. Pe langa asociatiile de locatari, de acest program ar putea beneficia scoliile, caminele, institutiile”, ne-a explicat Nemirschi. „Am avut o discutie deja cu Ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga. Finantarile provenind din doua surse se vor putea face independent, adica asociatia sa ceara fonduri pentru anvelopare de la Ministerul Dezvoltarii, iar pentru sisteme de incalzire neconventionala, de la Administratia Fondului pentru Mediu”, ne-a explicat Nemirschi.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.