Programul Casa Verde in intarziere! Administratia Fondului de Mediu analizeaza 10.000 de dosare depuse in anul 2011

Programul Casa Verde în întârziere! Administra?ia Fondului de Mediu analizeaz? 10.000 de dosare depuse în anul 2011
Programul Casa Verde in intarziere! Administratia Fondului de Mediu analizeaza 10.000 de dosare depuse in anul 2011
Programul Casa Verde in intarziere! Administratia Fondului de Mediu analizeaza 10.000 de dosare depuse in anul 2011

Aproape 10.000 de dosare depuse de catre beneficiari in Programul ‘Casa Verde’ in anul 2011 sunt in analiza, iar pana la finele acestui an cei acceptati ar putea primi contractele spre semnare, a declarat pentru Agerpres presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu – AFM, Adrian Gearap.

‘In ceea ce priveste Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire – Casa Verde -, AFM depune eforturi pentru finalizarea dosarelor depuse de catre solicitanti in anii anteriori. Am trimis deja cele 5.835 contracte catre beneficiari, persoane fizice, spre semnare. De asemenea, am inceput analiza celor 9.776 dosare depuse in 2011, astfel incat, pana la sfarsitul anului, speram sa le trimitem spre semnare beneficiarilor care vor fi validati in acest program’, a afirmat Gearap.

Potrivit sefului AFM, o editie noua ‘Casa Verde’ este conditionata de programarea viitoare a finantarilor si de rata incasarilor la Fondul pentru Mediu.

‘Dupa finalizarea analizei dosarelor depuse si in functie de programarea finantarilor aflate in curs, precum si de rata incasarilor la Fondul pentru Mediu, se va lua o decizie cu privire la lansarea unor noi sesiuni anul viitor’, a spus Adrian Gearap.

‘Casa Verde’ este un program de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme ecologice de incalzire, care utilizeaza energie solara, eoliana etc.

In ultima sa varianta, programul destinat persoanelor fizice consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, in functie de tipul instalatiei de incalzire pentru care a optat beneficiarul, dupa cum urmeaza: pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura si pana la 6.000 de lei pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Persoanele fizice si-au putut depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza. O persoana a avut posibilitatea sa depuna, in cadrul sesiunii de finantare, un singur proiect, dar in acelasi proiect a putut cumula doua tipuri de instalatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *