Autoritatile maramuresene dezaproba ideea construirii de microhidrocentrale pe cursurile de apa din judet si fac demersuri pentru oprirea acestor investitii

Autoritatile maramuresene dezaproba ideea construirii de microhidrocentrale pe cursurile de apa din judet si fac demersuri pentru oprirea acestor investitii

Constructia microhidrocentralelor pe cursurile de apa din Maramures trebuie oprita. Ideea a fost lansata de prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, care a aratat ca a facut demersuri in acest sens inclusiv la Guvernul Romaniei. Investitiile privind constructia de microhidrocentrale pe cursurile de apa din judet a fost deseori criticata de specialistii de mediu, dar si…

Citește mai departe
Programul Casa Verde în întârziere! Administra?ia Fondului de Mediu analizeaz? 10.000 de dosare depuse în anul 2011

Programul Casa Verde in intarziere! Administratia Fondului de Mediu analizeaza 10.000 de dosare depuse in anul 2011

Aproape 10.000 de dosare depuse de catre beneficiari in Programul ‘Casa Verde’ in anul 2011 sunt in analiza, iar pana la finele acestui an cei acceptati ar putea primi contractele spre semnare, a declarat pentru Agerpres presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu – AFM, Adrian Gearap. ‘In ceea ce priveste Programul privind instalarea sistemelor de incalzire…

Citește mai departe
Programul ,,Casa Verde” Reluat În Cara? Severin

O noua sesiune “Casa Verde” in 2014, conditionata de rata incasarilor la Fondul de Mediu, sustine Attila Korodi

O noua sesiune de apeluri pentru Programul ‘Casa Verde’ va fi demarata in acest an, dar acest lucru depinde foarte mult de rata incasarilor inregistrate la Fondul pentru Mediu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice. „Dupa ce vom finaliza toate dosarele de analiza, vom decide si asupra…

Citește mai departe

Lumina soarelui, apa, vantul si caldura pamantului pot fi folosite cu tehnologia potrivita drept sisteme alternative de energie

Unul dintre cei care a avut curajul sa investeasca in tehnologia verde este un neamt, stabilit la Pestis cu multi ani in urma. Plecata de la o idee proprie, cu ajutorul unui arhitect, tehnologie italiana si austriaca, Mathias Lembeck si-a construit in jumatate de an o casa neobisnuita, care are toate dotarile unui camin de…

Citește mai departe

Prima manastire din tara dotata cu sisteme ecologice de incalzire solara

Manastirea „Sfanta Treime” din localitatea prahoveana Parepa este primul lacas de cult din Romania care foloseste pompe de caldura cu energie geotermala, gratie unei donatii realizate de catre importatorul si distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje Romania si de catre firma Pecef Tehnica. Pompele pot fi utilizate pentru producerea de apa calda menajera si pentru incalzire….

Citește mai departe

Conferinta Nationala „Instalatii pentru constructii si economia de energie”

In perioada 7-8 iulie s-a desfasurat la Iasi editia a XXI-a Conferintei nationale cu participare internationala „Instalatii pentru constructii si economia de energie”. Problema energiei este deja una dintre cele mai acute „probleme globale” cu care se confrunta contemporaneitatea. Solutionarea acesteia presupune o abordare realista a resurselor energetice si este conditionata de unitatea de interese…

Citește mai departe

Casa Verde” pentru institutii publice si lacase de cult

Sustinerea din partea statului acopera pina la 90% din cheltuielile totale facute cu instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, se extinde catre institutiile publice si lacasele de cult. Ghidul de finantare pentru beneficiarii unitati administrativ…

Citește mai departe

SUA are cel mai „verde” centru de detentie

Penitenciarul Coyote Ridge din SUA, unde sunt inchise 2.200 de persoane, a primit recent distinctia de cel mai „verde” centru de detentie din partea US Green Building Council. Complexul cu 21 de cladiri a reusit, din octombrie 2008, sa-si micsoreze consumul de energie prin folosirea unor sisteme ecologice de iluminat, incalzire si ventilatie. Penitenciarul foloseste…

Citește mai departe

Strazi iluminate cu leduri si cu panouri solare

Orasele ar putea avea lumina de la sisteme ecologice cu preturi de pana la 2.200 de euro. Produsul patrunde greu pe piata romaneasca din cauza costurilor initiale ridicate. Stalpi ecologici si instalatii de iluminat pentru strada sau curte au fost cele mai noi produse prezentate in cadrul targului „verde”, ce a avut loc zilele trecute,…

Citește mai departe

Programul „Casa Verde”, gata de lansare

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Programul „Casa Verde” va incepe in cel mult doua saptamani. Ministrul a spus ca amanarea aplicarii programului s-a facut din motive obiective, pe care nu le-a precizat. El a adaugat ca, in afara de sursele alternative de incalzire prevazute pana acum in program, ar…

Citește mai departe

    Programul Casa Verde va incepe in doua saptamani

    Dupa amanari repetate, ministrul mediului a declarat ca programul Casa Verde va incepe in cel mult doua saptamani. Printre sursele ce ar putea fi utilizate pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire ar putea fi si biomasa. Nicolae Nemirschi a declarat ca a blocat, in luna ianuarie, programul Casa Verde din „motive obiective”, fara…

    Citește mai departe

    BlueZero de trei ori eco

    BlueZero este ultimul concept car elaborat de cei de la Mercedes. Prezentat la Salonul Auto de la Detroit, BlueZero reprezinta o avanpremiera a urmatoarei generatii a clasei B. Caroseria compacta, poate ascunde sub capota trei sisteme ecologice diferite. Toate cele trei variante ating insa 100km/ora in mai putin de 11 secunde, indicatorul se opreste la…

    Citește mai departe

    Mediul natural si Romania

    Romania are un nivel ridicat al biodiversitatii, precum si sisteme ecologice intacte. Vastele teritorii din Delta Dunarii, densitatea mare a carnivorelor mari si suprafetele largi acoperite cu paduri din Muntii Carpati sunt unele dintre cele mai semnificative si mai cunoscute aspecte ale bogatiei capitalului natural al Romaniei. Ecosistemele naturale si seminaturale din Romania reprezinta aproximativ…

    Citește mai departe