Proprietatile magice ale sucului de morcovi

Propriet??ile magice ale sucului de morcovi
 Proprietatile magice ale sucului de morcovi
Proprietatile magice ale sucului de morcovi

Stoarcerea fructelor si legumelor este calea rapida spre o sanatate optima. Folosirea legumelor si fructelor organice stoarse va permite sa consumati maximum de nutrienti din acestea decat daca le-ati gati.

Masa de legume si fructe concentrata, in forma lichida este asimilata usor de organism, ceea ce face ca stoarcerea fructelor si legumelor sa fie o alternativa optima pentru fiecare zi, scrie portalul Viata Verde Viu.

Corpul este mult mai capabil sa asimileze nutrientii in celule, mai ales cand vegetalele nu sunt procesate si isi pastreaza enzimele proprii. Fructele si vegetalele crude detin enzimele atat de necesare corpului noatru pentru o asimilare optima.

Este foarte important sa se foloseasca un storcator la viteza cat mai joasa pentru a nu supraincalzi – datorita frecarii – si a distruge enzimele. Si de cele mai multe ori, astfel de storcatoare sunt mai ieftine si mai usor de curatat decat cele de viteza mare din comert.

Un lucru de remarcat pentru cei care fac in mod regulat astfel de sucuri. Morcovii sunt de obicei baza. De cele mai multe ori se folosesc in combinatie cu mere, salate si verdeturi. Insa morcovii au avantajul de a nu fi perisabili ca verdeturile, nu au nevoie de spatiu mare de depozitare si ofera mai mult suc – totul cu cheltuieli minime.

Morcovii sunt foarte buni ca si baza pentru sucuri de fructe si legume. Mai mult decat atat sunt deosebit de nutritivi si au proprietati vindecatoare.

Proprietatile nutritionale si vindecatoare ale sucului de morcovi

Cele doua componente evidente sunt vitamina A si betacarotenul. Poate nu stiati, dar e posibil ca vitamina A din suplimente sau uleiuri de peste sa fie toxica pentru unii oameni. Nu la fel se intampla si cu Vitamina A din morcovi, sau plante in general, de care corpul nu poate avea niciodata prea multa.

Beta-carotenul este un antioxidant, de asemenea, important. Vitamina A si beta-carotenul ajuta la mentinerea vederii, impreuna cu proportia destul de buna a morcovilor de luteina. Beta-carotenul sustine, de asemenea, tesutul epitelial, tesutul din jurul organelor interne. Tesuturile epiteliale sunt susceptibile la cresteri canceroase.

Morcovii sunt, de asemenea, bogati in antioxidantul falcarinol. Un studiu facut de Universitatea din Newcastle a demonstrat ca falcarinolul din morcov distruge celulele pre-canceroase in tumori. Morcovii ajuta la prevenirea cancerului.

Morcovii sunt legumele cu radacina profunda in sol, iar acest lucru le permite acestora sa absoarba o serie de minerale abundente. Ei sunt, de asemenea,bogati si in alte vitamine, inclusiv vitamina B si folati. Folatii sunt furnizorul natural si in conditii de siguranta de acid folic.

Lista de nutrienti nu se compara cu adevarat cu capacitatea de regenerare reala a morcovilor, in special atunci cand sunt storsi. Evident, sinergia unica a enzimelor sale, vitamine, minerale si flavonoide ofera un remediu magic.

Consumul de suc de morcovi

Sucul de morcovi curata si reface ficatul. Ficatul este organul care detoxifica corpul nostru–fara de care am muri de la adunarile interne toxice. Sucul de morcovi a fost numit sucul vindecator de aur.

Dr. John Christopher, tatal herbalismului modern american, si-a exprimat uimirea pentru calitatile de vindecare ale sucului de morcov. Terapia Gerson, desfasurata astazi de catre fiica Dr. Max Gerson si nepotul sau, se bazeaza foarte mult pe morcovi proaspeti combinati cu sucuri de mere. Terapia Gerson trateaza cu succes pacientii cu cancer carora nu li se mai da nici o sansa.

Dr. Max Gerson a dezvoltat tratarea mai multor altor boli prin abordarea lui dietetica si de detoxifiere. Pentru bolile critice, cel mai bun este sucul de morcovi cu cateva mere in timp ce se tine post de la alimentele solide pentru o vreme. De asemenea se fac clisme regulate.

Asa ca ia o gramada mare de morcovi. Acestia se pastreaza bine in frigider sau intr-o pivnita rece. Apoi, fa suc din ei adaugand cateva mere, telina, sfecla si utilizand un storcator de viteza lenta cu masticatie. Nu pastra sucul. Bea sucuri proaspete imediat dupa ce sunt stoarse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *