Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Korodi Attila, a apreciat, luni, 21 aprilie, la Sf. Gheorghe, ca distribuirea gratuita a pungilor din plastic ar putea sa fie oprita pana la finele acestui an, transmite NewsIn.

“Probabil ca pana in vara vom putea sa avem actul normativ si sa fie si adoptat, si depinde de perioada de conformare ce o vom putea discuta cu producatorii de ambalaje si cu marii retaileri, ca ori pana la sfarsitul verii, ori al anului, acest act sa normativ sa fie obligatoriu”, a declarat Korodi.

Korodi Attila a anuntat la inceputul acestui an ca va propune o lege prin care pungile din plastic nebiodegradabile, disponibile gratis la comercianti, sa fie taxate “drastic” pentru a-i determina pe vanzatori sa foloseasca ambalaje alternative din materiale biodegradabile.

Principalii furnizori de pungi din plastic gratuite pe piata sunt in prezent Carrefour, Real Hipermarket, Auchan, Cora, Mega Image, dar si unele magazine mai mici.

Potrivit lui Korodi, o punga din plastic de calitate buna se descompune in circa o suta de ani, iar una din plastic biodegradabil se descompune in cateva luni. De asemenea, o punga ecologica costa doar cu 5% mai mult fata de o punga din plastic nebiodegradabil, care polueaza mediul inconjurator.
Sursa: ROL.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here