Puteti obtine o reducere la hipermarket daca aduceti pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri. Cat primiti pentru ele

Puteti obtine o reducere la hipermarket daca aduceti pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri. Cat primiti pentru ele
Puteti obtine o reducere la hipermarket daca aduceti pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri. Cat primiti pentru ele

Daca aveti prin casa frigidere stricate, masini de spalat vechi, televizoare, computere, radiouri sau telefoane cu care nu mai aveti ce face, le puteti lua cand mergeti la cumparaturi. In parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis veti scapa de ele in mod ecologic si veti primi si vouchere de cumparaturi.

Green Group, in colaborare cu Carrefour Romania, au inaugurat, in premiera, la Bucuresti, doua statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC. Statiile sunt amplasate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis. Initiatorii spera, astfel, sa colecteze aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticla, 100 de tone de echipamente electrice si electronice si 200 de tone hartie, in primele sase luni de functionare.

Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deseuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienti din sticla, echipamente electrice si electronice, baterii, hartie, folii de plastic, recipienti de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igiena, ambalaje de sampoane etc). Materialele reciclabile ajung direct si sigur in fabricile de reciclare din Romania.

Green Group si Carrefour ofera utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumparaturi valabile in hipermarketurile Carrefour Baneasa si Vitantis.

De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de pana la 80 de lei, in functie de greutate. Totodata, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valoreaza 3 bani, un kg de hartie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumparaturi, in functie de cantitatea colectata.

„Actiunea face parte dintr-un proiect amplu initiat la Buzau in 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450,000 kg de PET-uri si doze si aproximativ 500 de tone deseuri de echipamente electrice si electronice”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group.

Prin parteneriatul dintre Green Group si Carrefour Romania, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate pana la inceputul anului 2015 in fiecare oras in care exista hipermarketuri Carrefour. Aceste actiuni de colectare a deseurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat intre Ministerul Mediului si Schimbarilor climatice, Green Group, Ecopaper Zarnesti SA, Romcarbon SA si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), si au ca scop facilitarea procesului de colectare si reciclare a deseurilor de la consumatori si micsorarea volumului de deseuri care ajung in gropile de gunoi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente