Ramona Manescu: Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta

Ramona Manescu: Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta
Ramona Manescu: Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta

Reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta, iar din acest motiv Romania sustine initiativa Parlamentului European si a Consiliului European privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, a declarat joi Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicatii, Energie (TTE) – sectiunea Transporturi, care a avut loc la Bruxelles.

‘Sustinem aceasta initiativa, care stabileste directia de dezvoltare a sistemului european de transport pe termen lung, deoarece reducerea dependentei de petrol in transporturi este foarte importanta. Un astfel de semnal este esential pentru a mobiliza capitalul privat, nu numai in ceea ce priveste dezvoltarea vehiculelor, dar si in ceea ce priveste implementarea infrastructurilor de alimentare cu combustibili alternativi’, a declarat Ramona Manescu, intr-un comunicat remis AGERPRES de catre Ministerul Transporturilor.

Potrivit comunicatului, principalul subiect al reuniunii il constituie Propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, propunere ce vizeaza doua moduri de transport: rutier si naval, pe reteaua trans-europeana de transport (TEN-T).

‘Obiectivul general al initiativei este de a asigura furnizarea unei retele suficiente de infrastructura, favorizand astfel patrunderea pe piata a vehiculelor si a navelor pe baza de combustibili alternativi. Propunerea vizeaza implementarea unei astfel de infrastructuri pana in 2030’, se mai spune in comunicat.

Pe agenda de lucru a reuniunii au mai figurat subiecte legate de stadiul dezbaterilor pe marginea regulamentului privind Agentia pentru Cai Ferate a Uniunii Europene, precum si regulamentul referitor la drepturile pasagerilor in transportul aerian.

In incheiere a avut loc dezbaterea ministrilor avand ca obiect proiectul privind Decizia de deschidere a negocierilor cu Brazilia, in vederea stabilirii unui acord global referitor la serviciile de transport aerian.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente