Ranile Parcului Natural Portile de Fier

Ranile Parcului Natural Portile de Fier

Nu de putine ori cei de la GEC Nera, prin actiunile lor, ne-au aratat ca intr-adevar le pasa de mediul care ne inconjoara.
Sambata, 28 mai, un grup de 23 de voluntari, elevi si profesori de la liceele din Anina, Oravita si Moldova Noua, care colaboreaza cu grupul ecologic, au monitorizat cursul Dunarii intre Bazias si Coronini, iar concluziile sunt dintre cele mai triste: de la tonele de deseuri din plastic care plutesc pe Dunare sau sufoca malul la Bazias (deseuri adunate sambata de voluntari) si pana la absenta unor specii care traiau aici.
De exemplu, in Valea Divici nu a mai fost observat lastunul de mal. Nu a trecut neobservata nici poluarea cu deseuri miniere de la iazul de decantare de la Tausani. Locuitorii din zona s-au plans ca in aprilie gradinile, culturile si fantanile le-au fost afectate de praful din minidesertul de la Tausani.
Voluntarii au mai observat si o degradare accentuata a stancii Baba Caia, de langa Coronini, element natural simbolistic al Clisurii, iar accesul spre Pestera Gaura cu Musca prezinta risc crescut de accidentare pentru vizitatori. Lista observatiilor este mai lunga, iar concretizarea lor in rani ale Parcului Portile de Fier este perfect justificata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente