Raport: Incalzirea globala ar putea duce la conflicte pentru apa si hrana, intre marile puteri

0
299

Viitor sumbru pentru omenire. Un raport dat publicitatii de cotidianul britanic „The Times” si citat de Evenimentul Zilei arata ca incalzirea globala ar putea duce la conflicte intre marile puteri, pentru resurse strategice noi. Intre acestea, nu mai este vorba despre petrol sau zacaminte minerale: cele mai importante sunt apa potabila si hrana.
incalzirea globala
Apa potabila ar putea deveni una dintre resursele strategice ale omenirii in urmatorii ani, daca efectele incalzirii globale nu vor fi combatute cu eficienta. Situatia este cu atat mai grava cu cat specialisti citati de cotidianul britanic arata ca omenirea are doar 50% sanse de a reduce efectul de sera prin scaderea emisiilor poluante cu 3% pana in 2015.

Un obiectiv improbabil, cata vreme marile state industriale ale lumii nu au luat masuri clare pentru atingerea unui astfel de obiectiv. Oamenii de stiinta atrag atentia ca o crestere a temperaturii medii globale cu mai mult de doua grade Celsius in urmatorii 50 de ani ar putea duce la conflicte globale pentru hrana si apa potabila, dar si la aparitia unor epidemii de boli tropicale, ca malaria.

Efectul de sera ar putea provoca o crestere a nivelului oceanului planetar, care va duce, printre altele, la inundarea multor zone de coasta locuite. Potrivit cercetatorilor, incalzirea globala si dezastrele naturale vor provoca migratii masive ale populatiei. Mai mult, aproape o treime dintre speciile de animale si plante vor disparea.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.